Over ons

De Stichting PrimaZo heeft als doel:

Consumenten inzicht geven in de verschillen tussen zorginstellingen en hen zo de mogelijkheid geven te kiezen voor de instelling waar ze de beste behandeling krijgen voor hun aandoening.

PrimaZo is een stichting en heeft geen winstoogmerk.

 

PrimaZo geeft dus inzicht in de resultaten van zorginstellingen, gericht op de patiënt. Met deze informatie kan de patiënt zoeken welk ziekenhuis de beste zorg levert op het gebied waarop hij zorg nodig heeft. Je kunt bijvoorbeeld vergelijken welk ziekenhuis de beste knie-operaties uitvoert.

Onze missie en visie
Wij helpen patiënten om op het niveau van hun aandoening inzicht te krijgen in de verschillen tussen ziekenhuizen. Wij baseren ons op feiten, op de cijfers die ziekenhuizen zelf aanleveren aan bijvoorbeeld het ministerie. En we presenteren deze cijfers op een heldere manier. Hierdoor kun jij kiezen welk ziekenhuis voor jou het meest geschikt is.

In Nederland zijn er geen ziekenhuizen die slechte zorg bieden, daar zorgt de overheid voor. Tegelijkertijd bestaan er grote verschillen tussen ziekenhuizen. Wij geloven dat het inzichtelijk maken van deze verschillen patiënten helpt om het ziekenhuis te kiezen dat het beste bij hen past. Hierdoor krijg je als patiënt betere zorg.

Wij zien een wereld waarin zowel patiënten als artsen volledig inzicht hebben in de resultaten van zorgaanbieders. Hierdoor kunnen patiënten de zorgaanbieder kiezen die het beste bij hen past. Hierdoor kunnen artsen hun zorg steeds verder verbeteren. En in deze wereld stellen ziekenhuizen in elk opzicht de patiënt centraal. Dit leidt tot zorg met een menselijke maat. Dat is goed voor patiënten en zeker ook goed voor de mensen die in de zorg werken.

 

 De Stichting PrimaZo is in 2014 opgericht door Wil Konings, je kunt hier meer over haar lezen.